Telefon

+36-30/396-4096

E-mail

robert.varadi67@gmail.com

Nyitvatartási idő

H-Szo: Megbeszélés szerint

Ebben a menüben néhány fontos kérdésre adok választ, amit sokszor nem merünk feltenni!

Kell-e zuhanyozni masszázs előtt?

Igen, kérlek tisztán, ápoltan érkezz. Ha erre nincs lehetőséged, mert pl. munka után jössz hozzám egyenesen, nálam is használhatod a fürdőszobát, tiszta törölköző adott. Egy meleg zuhanynak továbbá jó hatása van az izmok fellazítására, valamint az olajok jobb felszívódásának biztosítására.

Elvárás-e a borravaló?

Mivel magamnak dolgozom, így nálam nem. Ezt inkább alkalmazottként dolgozó masszőröknél érdemes megfontolnod.

Le kell vennem az alsóneműt is?

Sokan úgy érzik kényelmesen magukat, ha a bugyit, alsónadrágot is leveszik, míg másokat ez feszélyez, és inkább magukon hagyják. Ez teljesen rajtad áll, válaszd azt, ahogyan jobban érzed magad. Személyre válogatja, hogy ki szégyenlős és ki nem. (Megnyugtatásképpen: egy gyógymasszőr soha nem e fajta testrészekre kíváncsi, hanem az izmokra. 🙂 )

Nem rábeszélésképpen említem meg, hogy a farizmok átgyúrása kellemes, és stresszoldó hatású, ezt csak alsó nélkül lehet teljesen akadálymentesen végrehajtani, bár engem igazán nem zavar, ha kerülgetnem kell. Nőknél ezt általában könnyebb kiküszöbölni, mint férfiaknál a száras alsó nadrágnál.

Ott lesz a masszőr, miközben levetkőzöm?

Többnyire nem. A leginkább vendégbarát az a helyzet, amikor a masszőr kimegy a szobából, amíg a vendég nyugodtan levetkőzik és lefekszik az előkészített masszázsasztalra. De ha valami miatt nincs rá lehetősége, hogy elhagyja a szobát, mindig diszkréten viselkedik, s minimum elfordul, amíg a vendég vetkőzik és kényelembe helyezi magát.

Beszélhetek masszázs közben?

Míg néhányan szeretnek beszélgetést folytatni masszázs közben, van, aki inkább csöndben kíván lazítani. Ha te is utóbbiak közé tartozol, ne érezd kötelezőnek a csevegést. Végtére is, egy kezelésen vagy, nem egy koktélpartyn… Nyugodtan csukd be a szemed és lazíts. De persze bátran szólíts meg, ha valami kényelmetlen vagy másként szeretnéd.

Mindenképpen szólj, ha:

1. Túl hűvösnek vagy melegnek érzed a szobát
2. Fájdalmat érzel
3. Bármilyen kérdésed felmerül a masszázzsal kapcsolatban
4. Eszedbe jut valami fontos, amit nem említettél előzőleg…

Nem elég erős a masszázs, de nem szeretném a masszőr technikáját kritizálni. Mit csináljak?

Beszélj nyíltan. Ugyanakkor tudd azt is, hogy csupán egy közkedvelt tévhit az, hogy a masszázs csak akkor hatékony, ha fáj. A legeredményesebb masszázsok közül sok kifejezetten gyengéd, és nem jár mélyre ható, erőteljes nyomással, így fájdalommal sem. Emellett a túl erős nyomástól becsípődhetnek az izmok. Egy általános szabály, hogy eligazodj: egy tízes skálán, ahol az egy teljesen fájdalommentes érzés, a tíz pedig kifejezetten fájdalmas, soha nem szabad, hogy hetesnél erősebbnek érezd a masszázst.

Zavarban vagyok egy bizonyos testrészem miatt, és nem szeretném, ha a masszőr látná. Mit tehetek?

Sokféle oka lehet annak, ha zavarban érezzük magunkat a testünk vagy bizonyos testrészeink miatt. A leggyakoribb ok a túlsúly; erős a szőrzet; a pattanások; a csúnya a láb; sebhelyek…

Ennek azonban nem szabad visszatartania bármilyen, az egészségünkre jótékony hatást gyakorló kezeléstől, tevékenységtől. Ha van olyan testrészed, amit nem szeretnél, ha a masszőr látna-érintene, akkor megkérheted, hogy hagyja ki azt a területet a kezelésből. Emellett felvehetsz egy kényelmes ruhadarabot is, amely takarja azt a területet.

Van-e kizáró oka a masszázsnak?

Igen. Például kezeletlen magas vérnyomás, tumoros betegség, láz, fertőző betegség, bőrbetegség, trombózis fennállta vagy gyanúja, alkohol befolyásoltság alatt semmilyen körülmények között nem végezhető masszázs. Visszeres végtagot szintén nem masszírozunk.